عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



نخستین روحانی مجروح و اسیر جنگ تحمیلی،نخستین روحانی شهید دفاع مقدس،نخستین نماینده امام خمینی(ره)که درجنگ به شهادت رسید،نخستین فرمانده شهیدجنگ های چریکی و پارتیزانی و تشکیل دهنده گروه های مسلح به امر امام خمینی(ره)در سال 1342تنها بخشی از خصوصیات شهید قنوتی است.

شیخ محمدحسن شریف قنوتی،که بعدها به ویژه در روزهای آغازین جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به «شیخ شریف» شهرت یافت،در۳ تیر ۱۳۱۳در روستای قصبه،از توابع اروندرود آبادان،در خانواده ای روحانی و متدین چشم به جهان گشود.

شیخ محمدحسن از همان دوران کودکی،کلام وحی را در ذره ذره جان خویش جای داد تا یاری‏ رسان تشنگان هدایت باشد و پرتویی از روح بلند اسلام و هدف والای آن را بر عاشقان این دین مبین عرضه دارد.شهید شریف قنوتی در دامان پدر و مادری پرورش یافت که از همان اوان کودکی،او را با نور علم و تقوا آشنا کردند.او به دلیل علاقه‏ای که به روحانیت و علوم دینی داشت،به کسب معارف دینی و اسلامی روی آورد و با هوش سرشار خود،مدارج کمال را به سرعت پیمود

 ورود به حوزه

در دوران کودکی به کسب علوم و معارف دینی روی آورد و مقدمات اسلام را نزد عمویش، عبدالستار اسلامی،سپس عبدالرسول قائمی در آبادان فراگرفت.

در ۱۳۳۷ش با توجه به رونق علمی حوزه علمیه بروجرد دوره سطح و بخشی از خارج را به پایان رسان،سپس برای تکمیل تحصیلات حوزوی وارد حوزه علمیه قم شدومحضر درس آیت الله سید محمدرضا گلپایگانی و نیز امام خمینی(س)،را درک کرد و تا مرتبه اجتهاد پیش رفت.

 

همرزمی با شهید نواب صفوی

شهید محمد حسن شریف قنوتی به ساخت مسجد اهمیت بسیاری می داد و شعارش مسجدسازی بود. از کشیدن نقشه و طرح تا بیل زدن و ملات ساختن و حتی در حمل آجر برای ساخت مسجد کمک می کرد.

وی مبارزات سیاسی خود را از زمان فعالیت فدائیان اسلام آغاز نمود و همکاری های اندکی با آن گروه،به ویژه شهیـد سیـدمجتبی میرلوحی(نواب صفوی)داشت.او در کنار مبارزات سیاسی فعالیت های اجتماعی را نیز ادامه داد و در ۱۳۳۷ ش پس از اتمام درس خارج در محضر آیت الله گلپایگانی،از سوی ایشان برای امور تبلیغ به سرنجلک و سپس اردکان فـارس اعزام گردید.او چندین سال در روستاها و بخش های اردکان فارس به تبلیغ و ترویج احکام اسلامی پرداخت و درکنار آن فعالیتهای اجتماعی زیادی انجام داد و در روستاها برای مردم مسجد،حمام و دبستان ساخت و در رفع برخی از مشکلات آنان کوشید.او به منظور کمک به معیشت خانواده های فقیر صنعت قالیبافی را با ایجاد دارهای قالی در منازل توسعه داد. همین اقدامات سبب شده بود که وی محبوبیت و مقبولیت خاصی در میان مردم آن سامان بیابد.

 

فعالیت های تبلیغی

شهید قنوتی برای مردم اردکان فارس و حومه مصلحی خیراندیش،معلمی آگاه، مبلغی متقی، عالمی دلسوز و مرجعی برای حل مشکلات و نیز شریک غم ها و شادی های آنان بود.

از اقدامات مفید و خیرخواهانه شریف قنوتـی در اردکان فارس،تشکیل و تأسیس چند مسجد، مهدیه،حوزه علمیه و صندوق قرض الحسنه بود.

با شروع نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی در۱۳۴۲ش،فعالیت های سیاسی شریف قنوتی شدت بیشتری یافت.او با وجود جو خفقان حاکم در زمان پهلوی،در مساجد به سخنرانی و افشاگری می پرداخت و آشکارا به دفاع از امام خمینی پرداخته و اعلامیه ها و رساله ایشان را با یاری دیگر همرزمانش دربین مردم توزیع میکرد.شب ها در منزل عده ای از انقلابیون جلسات مخفی تشکیل می دادند و به گفتگو و مباحثه پیرامون اسلام به ویژه قرآن می پرداختند.عمده ترین تلاش او در منطقه فارس به ویژه اردکان،رشد آگاهی و معنویت مردم،آشنایی آنان با نهضت اسلامی و ارشاد جوانان بود.

فعالیتهای سیاسی او سبب شد که ساواک فارس توجه ویژه ای به او داشته باشد و فعالیت ها و حرکات و رفتارهای او را زیر نظر بگیرد.او در دوره ای در اندیشه تشکیل گروهی مسلحانه به نام انصارالزهرا بود که عده ای را نیز به همین منظور تربیت کرد،اما وقتی نظرات امام خمینی، رهبرِمبارزه،را درباره شیوه مبارزه جویا شد،فعالیتهای گروه مزبور را به سمت مبارزه فرهنگی با رژیم پهلوی سوق داد.

او در آگاهی و روشنگری مردم نقش بسزایی ایفا کرد و بارها تحت تعقیب ساواک قرار گرفت و بازداشت و زندانی گردید.

 

مبارزات دوران انقلاب

 

دریکی ازاین بازداشت ها طوایف اطراف اردکان شیراز درحمایت ازشریف قنوتی جلوی ژاندارمری تجمع کرده و اخطار دادند که اگر شریف قنوتـی از زندان آزاد نشود کشتار عظیمی به راه خواهند انداخت.رژیم برای آرام کردن اوضاع مدت کوتاهی بعد او را از زندان آزاد کرد،اما ممنوع المنبر نمود.درگزارشات برجای مانده،از ساواک شریف قنوتـی روحانی افراطی پیرو عقاید و افکار امام خمینی معرفی شده است.

9 شناسنامه و 9 فامیلی مختلف برای فرار از دست ساواک برای خودش درست کرده بـود و هر بار یکی را نشان می داد آخر هر جا می رفت دستگیر می شد:قم،تهران،اصفهان،مشهد همه جا پرونده داشت...

او در دورانی که از سوی ساواک ممنوع المنبر شده بود مبارزات خود را به اشکال مختلف ادامه داد و منزلش محل رجوع جوانان و انقلابیون واقع شد.

وی از سال 32 تا 37 مقالات هفتگی در نشریه ندای حق چاپ می کرد و کتاب هم می نوشت، کتاب هایی همچون کشکول،اهداف امام حسین(ع)،تاریخ جنایت در اروپا، مباحث تفسیر قرآن و نهج البلاغه و دیوان اشعار از جمله کتاب ها و آثار شهید قنوتی است.

شریف قنوتی پس از مدتی به عنوان نماینده حضرت امام خمینی در اردکان و حومه برگزیده شد.او وجوهات شرعی را از مردم دریافت میکرد و به شهر قم و نجف ارسال می نمود.در طول این مدت،بارها با حضرت امام خمینی از طریق مکاتبه ارتباط یافت که در داخل متن در بخش مربوطه به این مکاتبات اشاره شده است.

زندان های ساواک

 فعالیتهای شریف قنـوتی سبب شد که ساواک شیـراز احساس خطـر نموده و نسبت به دستگیری وی اقدام کند.آنان به منزل شریف قنوتی حمله بردند اما به وی دست نیافتند،چون شریف قنوتی اندک زمانی پیش از آن با یاری همسایه ها با تعدادی اعلامیه به اصفهان رفته بود. ساواک شیراز موضوع را با ساواک اصفهان در میان گذاشت و عوامل رژیم،شریف قنوتی را با تعدادی اعلامیه امام خمینی دستگیر کرده و تحت شدیدترین شکنجه ها قرار دادند.وی پس از مدتی آزاد گردید و بلافاصله به اردکان فارس مراجعت کرد و مورد استقبال مردم آن سامان قرار گرفت.

در ۱۳۴۹ش،پس ازشهادت آیت الله سیدمحمدرضا سعیدی،بار دیگر به دلیل فعالیتهای سیاسی اش دستگیر و مدتی زندانی گردید،اما این دستگیری ها و بازداشت ها نمی توانست او را از راهی که در پیش گرفته بود و هدفی که برای آن تلاش میکرد،منصرف سازد.

محمدحسن شریف قنوتی در ۱۳۵۵ ش خانواده اش را به بروجرد انتقال داد و خود با استفاده از نام مستعار «شریف طبع» فعالیت های سیاسی اش را ادامه داد.با اوج گیری مبارزات مردمی برای پیروزی نهایی،بر وسعت فعالیت های شریف قنوتی افزوده شد و از آنجا که وی در اردکان، شیراز،یاسوج و اصفهان برای عوامل رژیم فرد شناخته شده ای بود،به مسجدسلیمان رفت تا راحت تر به فعالیت هایش ادامه دهد.او در آن سامان به ارشاد و تبلیغ مردم و نیز به روشنگری علیه رژیم پهـلوی پرداخت و در کنار آن به نشر و توزیع اعلامیه های حضرت امام خمینی ادامه داد.او برای آن که به راحتی به دست عوامل ساواک نیفتد،شبها را به همراه عده ای از یاران انقلابی اش در مسجد می ماند.پس از مدتی،ساواک مسجدسلیمان از وجود او احساس خطر کرده و برای دستگیری وی اقدام کرد.عوامل رژیم در آبان ۱۳۵۷ شبانه از پشت بام به مسجد ریخته و پس از دستگیری شریف قنوتی به زندان اهواز انتقالش دادند.او در زندان هم ساکت نمانـد و به افشـاگری علیه رژیـم ادامـه داد.چند بار هم دست به اعتصـاب غذا زد و در عاشـورای سـال ۱۳۵۷ پس از عزاداری،به همراه برخی دیگر از انقلابیون اعتصاب زندانیان را ساماندهی کرد.

شریف قنوتی در ۲ دی سال ۱۳۵۷ از زندان اهواز رهایی یافت و به بروجرد بازگشت و به هدایت و سازماندهی راهپیمایی ها و مبارزات مردمی پرداخت.همسرش میگوید:«شب ها با قم و تهران تلفنی تماس می گرفت و برای راهپیمایی ها شعار تهیه میکرد و یا از دوستان خود برای خواندن و توزیع و پخش اعلامیه های امام کمک می گرفت».او دارای طبع شعری هم بود و در راهپیمایی ها و تجمعات،اشعار و سروده های خود را برای مردم میخواند.فعالیت های انقلابی شریف قنوتی در بروجرد به حد فزاینده ای چشمگیر بود.پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بار دیگر به اردکان فارس رفت و بنا به درخواست مردم منطقه مسئولیت نمایندگی شورای شهر را عهده دار شد و با یاری آیات بهاءالدین محلاتی و عبدالرحیم ربانی شیرازی به فعالیت های عمرانی و اجتماعی مشغـول گردید.در اوایل سـال ۱۳۵۹ ش به بروجرد رفت و به عنوان نماینده ویژه دادستان انقلاب اسلامی بروجرد مشغول خدمت شد.

 

حضور در جبهه های حق علیه باطل

با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران،عرصه دیگری از مبارزات شریف قنوتی آغاز شد.او این بار به شکلی دیگر وارد مبارزه شد.ابتدا برای اولین بار ستاد کمک رسانی به مناطق جنگی جنوب و غرب کشور را در بروجرد به راه انداخت و در۳ مهر ۱۳۵۹با کاروانی متشکل از چندین کامیون (به قولی ۲۱ کامیون) آذوقه اهدایی مردم بروجرد به خرمشهر اعزام گردید. پس از بازگشت،در بسیج نیروهای مردمی و اعزام آنان به جبهه های نبرد فعال شد.

 نجات خرمشهر از سقوط

در اواسط مهر به همراه تشکلی از جوانان بروجرد به خرمشهر رفت و خود لباس رزم پوشید و با تشکیل گروه های چریکی الله اکبر و گروهان های مقاومت،خرمشهر را برای چندمین بار از خطر سقوط حتمی نجات داد.فعالیت ها و مقاومت های او و یارانش دشمن را به ستوه آورده بود و ستون پنجم دشمن می کوشید به هر طریق ممکن شیخ شریف را از سر راه بردارد.

گروه او در جنگ تن به تن اغلب موفق بیرون میآمد و این شکست ها برای دشمن سنگین بود.

 شهادت سرخ

 شیخ شریف علاوه بر فرماندهی برخی ازمحورها در خرمشهر و هدایت نیروها،مسئولیت تأمین مهمات نیروها را هم عهده دار بود.در روز ۲۴مهر ۱۳۵۹،وی به هنگام رساندن مهمات به یکی از نقاط درگیری در خیابان چهل متری خرمشهر،به مقر عوامل بعثی وارد شد.نیروهای بعثی با مشاهده وانتِ حامل شریف قنوتی،برای از بین بردن او به سرعت دست به کار شدند و وانت مزبور را زیر رگبار گلوله بستند.شیخ که به همراه راننده اش در میان آتش عراقی ها گرفتار شده بود تصمیم گرفت از محل دور شود،اما عراقی ها لاستیک اتومبیل را نشانه رفتند و دیگر کاری از دست شیخ و راننده اش برنمی آمد.عراقی ها برای از بین بردن او نیروی زیادی به میدان معرکه هدایت کردند و سرانجام شیخ را بر اثر اصابت گلوله به آرنج ها و زانوها و گردن از پای درآوردند.وقتی شیخ شریف روی زمین افتاد،آنان خود را به او نزدیک کرده و با استفاده از سرنیزه فرق سرش را شکافتند و کاسه سرش را جدا کردند...مدتی بعد رزمندگان اسـلام خود را به محل نبـرد رساندند و پس از سـاعت ها جنگ تن به تن،پیکر شیخ را از دست متجاوزان گرفتند و به پشت جبهه انتقال دادند.آن روز شیخ و عده ای از یارانش در نقاط مختلف شهر، مردانه با دشمن متجاوز جنگیدند و پس از رشادتهای فراوان به شهادت رسیدند و نام خرمشهر هم به خونین شهر تغییر یافت.

ایشان بسیارخوشرو،خوش برخوردو سبب روحیه‌ی رزمندگان منطقه‌ی آبادان و خرمشهر و اروند کنار بـود.علاقه ی خاص ایشان نسبت به رزمندگان و رزمندگان نسبت به شیخ داشتند.بسیار متدین،زاهد و عابد بود.به گفته ی همرزمان او نماز خواندنش عجیب  و عمقی بود.

 

گفتنی است:شریف قنوتی همرزم شهید نواب صفوی،اولین نماینده امام خمینی و سایر مراجع عظام و اولین فرمانده جنگهای چریکی و پارتیزانی است که در معرکه به شهادت رسیده است.

حوزه




:: موضوعات مرتبط: دفاع مقدس , خاطرات شهدا , ,
:: بازدید از این مطلب : 780
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
ن : Bahram
ت : شنبه 6 آبان 1391
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:









نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان Harmonic... و آدرس bahram3.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com