عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



 

یا بُنَیَّ اِنَّ مِنَ البَلاءِ الفاقَةَ وَ اَشَدُّ مِن ذلِکَ مَرَضُ البَدَنِ وَ اَشَدُّ مِن ذلِکَ مَرَضُ القَلبِ وَ اِنَّ مِنَ النِّعَمِ سَعَةَ المالِ وَ اَفضَلُ مِن ذلِکَ صِحَّةُ البَدَنِ وَ اَفضَلُ مِن ذلِکَ تَقوَی القُلُوب[1]

ترجمه حدیث:در وصیّت­های حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام به امام حسن علیه السلام است که فرمود:ای پسرم! از گرفتاری­ها و بلاهای انسان در دنیا،فقر و تنگ­دستی است،و سخت ­تر از آن،بیماری جسمی است،و سخت­تر و بدتر، این است که انسان دلش بیمار باشد.از نعمت­های الهی به انسان در دنیا،داشتن مال و ثروت است و بهتر و بالاتر از آن،بدن صحیح و سالم داشتن است، امّا بالاتر ازآن دارا بودن تقوای قلبی است.
شرح حدیث:
حضرت علی علیه السلام،گرفتاری­ ها و خوشبختی­ های انسان را در سه چیـز خلاصه کرده و می­ فرمایند دو قسمت از گرفتاری­ های انسان مربوط به گرفتاری­های مادّی است که انسان مشاهده و حس می­ کند؛
اوّل:فقر و تنگ دستی است.به این معنا که انسان از نظر مالی توانایی گذران زندگی خود را نداشته باشد.و دوّم هم بیماری جسمی می­ باشد.
امّا بخش سوّم گرفتاری انسان که محسوس و مشهود نبوده و از دو بخش قبل سخت ­تر است؛بیماری دل و قلب می ­باشد.البته منظور،این قلب که عضوی از اعضای بدن است نیست،بلکه این بخش مربوط به گرفتاری روحی،روانی،درونی،دلی و قلبی او بوده و همان گرفتاری اعتقادی،اخلاقی،گناه،معصیت و...می ­باشد.
 
نعمت و خوش­بختی انسان هم دو بخش مادّی دارد:
اوّل:اینکه به اندازه ی گذران زندگی باشد که محتاج کسی نشود و به آن اندازه از مال دنیا داشته باشد.
دوّم:بدنی سالم داشته باشد، زیرا ممکن است انسان پول داشته باشد اما بیمار باشد و پول برای او فایده­ای ندارد.
بخش سوّم،مربوط به قلب است که دارای ظرافت است.«تقوی القلب» یعنی پرهیز قلب از حبّ دنیا. یعنی این قدر به دنیا نچسبد. زیرا نعمت مال و سلامتی و فقر و بیماری گذرا می­باشد، ولی مرض و بیماری قلبی این طور است که اگر انسانی دارای این بیماری باشد،با این مرض ازدنیا می­رود.حضرت صادق علیه السلام در ذیل آیه"یَومَ لا یَنفَعُ مَالٌ وَ لابَنُونَ إلّا مَن أتَی اللهَ بِقَلبٍ سَلیم(۲)می­ فرمایند:«هُوَ القَلبُ الَّذی سَلِمَ مِن حُبِّ الدُّنیا[3]»قلب سلیم،دلی است که انسان از حبّ دنیا پرهیز کند.زیرا بیماری قلب تا قیامت با انسان باقی می­ ماند.
اگر انسان می­خواهد در دنیا و آخرت سعادتمند باشد،با دل سالم در دنیا زندگی کند و با دل سالم از دنیا برود.

 


[1]بحار الانوار،جلد 67،ص51
 
[2]سوره مبارکه شعرا،آیه 88-89
 
[3]مستدرک الوسائل،جلد 12،ص40




:: موضوعات مرتبط: مطالب مذهبی , ,
:: بازدید از این مطلب : 335
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
ن : Bahram
ت : شنبه 23 دی 1391
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:









نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان Harmonic... و آدرس bahram3.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com