فضیلت سلام کردن


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



 

پس اولین چیزى که در هر برخوردى مطلوب است رفع این نگرانى است،یعنى انسان احساس کند که از طرف آن شخص ضررى به او نمى‏ رسد و هیچ چیز براى انسان مهمتر از دفع ضرر نیست و بعد نوبت مى‏ رسد به جلب منفعت.این است که در اولین برخورد بهترین چیزى که باید رعایت ‏بشود همین تأمین دادن به طرف است که از ناحیه من به شما ضررى نمى‏ رسد.

"سلام" نام دیگر قرآن کریم

از این رو در موارد زیادى «سلام‏» با «آمین‏» در قرآن کریم توأماً ذکر شده است.مى‏ دانید یکى از اسم هاى خداى متعال «سلام‏ » است و آن جا که این اسم در قرآن کریم ذکر شده به دنبالش «مؤمن‏» هم آمده است:«السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَیْمِنُ »(حشر/۲۳) خداست که سلامتى را تأمین و خطر را از دیگران رفع مى‏ کند.«مؤمن‏» در این جا یعنى کسى که ایجاد امن مى‏ کند.

در روز قیامت‏به مؤمنین گفته میشود:«ادْخُلُوهَا بِسَلاَمٍ آمِنِینَ؛با سلام و امن وارد بهشت‏ شوید.» (حجر/۴۶) به هر حال اهمیت موضوع سلام به خاطر این است که به طرف،احساس آرامش و امنیت‏ خاطر مى‏ دهد و این در زندگى اجتماعى خیلى مهم است.

آیات :

(سَلَامٌ قَوْلًا مِن رَّبٍّ رَّحِیمٍ )؛…با سلام،که گفتار پروردگار مهربان است.(یس آیه ۵۸)

(إِذْ دَخَلُوا عَلَیْهِ فَقَالُوا سَلَامًا )؛…هنگامی که بر او وارد شدند و سلام کردند.(الذاریات آیه ۲۵)

(فَإِذَا دَخَلْتُم بُیُوتًا فَسَلِّمُوا عَلَى أَنفُسِکُمْ تَحِیَّةً مِّنْ عِندِ اللَّهِ مُبَارَکَةً طَیِّبَةً…)؛و هر گاه به خانه ها در آمدید،به خویشتن سلامی که درودی از جانب خدا و مبارک و پاکیزه است بگویید.

(سوره نور آیه ۶۱)

ای انس! هر کس را ملاقات کردی به او سلام کن خداوند حسنات تو را افزون می کند،و در خانه خود نیز سلام کن خدا برکت تو را افزایش می دهد

روایات :

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم

السّلام من اسماءالله فافشوه بینکم…؛سلام ازنامهای خداست،آن را میان خود آشکارسازید… .

(بحار الانوار ج ۷۶ص ۱۰)

اولی النّاس بالله و برسوله من یدا بالسّلام؛سزاوارترین مردم به خدا و پیامبرش کسی است که ابتدا به سلام کند.(وساءل الشیعه ج ۸،ص ۴۳۶)

یا انس! سلّم علی من لقیت یزید الله فی حسناتک و سلّم فی بیتک یزید الله فی برکتک؛ای انس! هرکس را ملاقات کردی به او سلام کن خداوند حسنات تو را افزون می کند،و در خانه خود نیز سلام کن خدا برکت تو را افزایش میدهد.(بحار الانوار ج ۷۶ ص ۳)

«اذا تلافیتم فتلا فوا بالتسلیم و التصافح،و اذا تفر قتم فتفرقوا بالاستغفار»؛هر گاه به یکدیگر رسیدید با سلام و مصافحه با هم بر خورد کنید،و هر گاه جدا شدید با طلب آمرزش جدا شوید.

«اذا مرّبکم الرّجل و الطعام بین ایدیکم؛فان سلّم علیکم فادعوه.و انّ لم ینسلم فلا یدعه احد»؛ اگر مردی بر شما گذشت در حالی که غذا در برابر شما بود،چنانچه به شما سلام کرد او را به غذا فرا خوانید و اگر به شما سلام نکرد کسی او را فرا نخواند.(همان ص ۱۰۸)

«اذا دخل احدکم منزله فلیسلم علی اهله یقول:»السلام علیکم فان لم یکن له اهل فلیقل:   «السلام علینا من ربنا» و لیقرأ (قل هوالله احد) حین یدخل منزله فانه ینفی الفقر؛چون یکی از شما وارد خانه اش شود به خانواده اش سلام کند و بگوید:«السّلام علیکم»،و اگر خانواده ندارد بگوید:«السلام علینا من ربنا» و باید هنگامی که وارد خانه اش میشود «قل هو الله احد» را بخواند که فقر را بر طرف می کند.» (همان ص ۱۰۷)

امیرمؤمنان علی علیه السلام

ان الله یحب افشاءالسّلام؛خداوند آشکار ساختن سلام را دوست میدارد.(روضة المتقین ج۱۲ص ۱۲۹)

«ایدووا بالسّلام قبل الکلام فمن یدا با لکلام قبل السّلام فلا تجیبوه؛پیش از سخن گفتن سلام کنید.هر کس پیش از سلام کردن،به سخن آغاز کرد پاسخش را ندهید.»(همان)

«انّ من موجبات المغفرة بذل السّلام و حسن الکلام»؛سلام کردن و سخن نیکو گفتن مایه آمرزش است.(غررالحکم ۱۹۷)

ابخل النّاس من بخل بالسّلام؛ بخیل ترین مردم کسی است که به سلام کردن بخل ورزد.

«من لقی فقیراً مسلماً فسلّم علیه خلاف سلامه علی الغنی لقی الله عزّ و جلّ یوم القیامة و هو علیه غضبان»؛هرکس فقیر مسلمانی را ملاقات کند و بر خلاف سلام که به ثروتمند می کند به او سلام نماید،روز قیامت خدا را در حالی ملاقات می کند که بر او خشم گرفته است.

(روضة الواعظین ج ۲ص۴۵۴)

امام حسین علیه السلام

السّلام سبعون حسنة تشع و ستون للمبتدی،و واحدة للرّاد؛ سلام هفتاد حسنه دارد.شصت و نه حسنه برای کسی که سلام کرده،و یک حسنه برای کسی که پاسخ گفته است.

(تحفت العقول ص ۱۷۷)

امام باقر علیه السلام

انّ السّلام اشم من اسماء الله عزّ و جلّ؛ سلام،نامی از نام های خداوند بزرگ است.

(الفقیه ج ۱ص۲۴۱)

امام صادق علیه السلام

«انّ الله عزّ و جلّ قال:البخیل من بحل بالسّلام؛ خداوند فرموده است:بخیل کسی است که به سلام کردن بخل کند.

اقـرأ وا من لقبتم من اصحابکم السّلام،و قولوا لهـم:انّ فلان بن فلان یقرئـوکـم السّلام…»؛به هر یک از یاران خود میرسید سلام برسانید و به آنان بگویید:فلانی پسر فلانی به شما سلام   میرساند… .(کافی ج ۲ ص ۶۴۹)

لقمان حکیم

یا بنی ابد النّاس بالسّلام و المصافحة قبل الکلام؛ پسرم! پیش از آن که با مردم سخن بگویی نخست به آنان سلام کن و با آنان مصافحه نمای.(الاختصاص،ص ۳۳۳)

«لکل داخل دهشة فابدا بالسّلام»؛ هر وارد شونده ای دهشتی دارد، پس ابتدا به سلام کنید

آثار سلام

روایات

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم

افشوا السّلام بینکم تحابوا؛به یکدیگر بلند سلام کنید تا موجب محبت میان شما شود.

(نهج الفصاحه ص ۷۳)

افشوا السّلام تسلموا؛بلند سلام کنید تا سلام بمانید.(جامع الاخبار ص ۱۰۴)

«متی لقبت من امّتی احداً فسلم علیه یطل عمرک،فاذا دخلت بینک فسلّم علیهم یکثر خیرک»؛هر گاه کسی از امّت مرا ملاقات کردی به او سلام کن تا عمرت طولانی شود،و هر گاه وارد خانه خود شدی به اهل خانه سلام کن تا خیر تو افزون گردد.»

«من لقی عشرة من المسلمین فسلّم علیهم کتب الله له عنتق رقبة؛هر کس ده نفر از مسلمانان را ملاقات کند و به آنان سلام نماید خداوند آزادی یک بنده را برای او خواهد نوشت.»

«ان اردت ان یکثر خیر بیتک فاذا دخلت منزلک فسلّم علیهم؛اگر میخواهی خیر و برکت خانه ات افزون شود هر گاه وارد خانه می شوی به اهل خانه سلام کن.»(جامع الاحادیث شیعه ج ۱۶ص ۸۳۸)

امیرمومنان علی علیه السلام

«لکل داخل دهشة فابدا بالسّلام»؛هر وارد شونده ای دهشتی دارد،پس ابتدا به سلام کنید.

(غررالحکم ص ۵۷۹)

امام صادق علیه السلام

من قال:السّلام علیکم فهی عشر حسنات و من قال:سلام علیکم و رحمة الله فهی عشرون حسنة و من قال:سلام علیکم و رحمة الله و برکاته فهی ثلاثون حسنة؛هرکس بگوید:«السّلام علیکم» ده حسنه دارد،و هر کس بگوید: «سلام علیکم و رحمة الله» بیست حسنه دارد،و هر کس بگوید:«سلام علیکم و رحمة الله و برکاته » سی حسنه دارد.(وساءل الشیعه ج ۸ص۴۴۴)

استحباب سلام و وجوب پاسخ آن

پیامبر اکرم صلی الله علیه واله و سلم

السّلام تطوع و الرّد فربضة؛سلام کردن مستحب است اما پاسخ آن واجب.(کافی ج ۲ ص ۶۴۴)

امام صادق علیه السلام

ابوکهمش:قلت لابی عبدالله علیه السلام:عبدالله بن ابی یعفور یقرنوک السّلام قال:و علیک و علیه السّلام،اذا اتیت عبدالله فاقرئه السّلام؛به امام صادق علیه السلام گفتم:عبدالله بن ابی یعفور به توسلام میرساند.فرمود:بر تو و بر او سلام باد،هرگاه نزدعبدالله رفتی به اوسلام برسان.

(وساءل الشیعه ج ۸ص ۴۴۹)

 




:: موضوعات مرتبط: مطالب مذهبی , ,
:: بازدید از این مطلب : 778
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : Bahram
ت : دو شنبه 16 بهمن 1391
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:









نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان Harmonic... و آدرس bahram3.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com