استاد جمیله شیخی ۸ اردیبهشت ماه سال ۱۳۰۹در شهر زنجان در خانـواده ای فرهنگی دیده به جهان گشود.
جمیله شیخی از کودکی به تشویق پـدر و مادرش که خانـوادهای فرهنگ دوست بـودند در نمایشهای مدرسه بازی میکرد و در دبیرستان به شرکت در جلسات انجمن ادبی و اجرای نمایش میپرداخت.سپس نزد استادان تئاتر به آموختن و تمرین تئاتر مشغول شد و به استخدام رسمی اداره تئـاتر درآمد .
جمیله شیخی یکی از معدود هنرمندانی بـود که شایسته دریافت درجه دکتـرای افتخاری تئـاتر در ایـران شناخته شد و تـوانست به واسطه حضـور بی مانندش این افتخار را بـرای خود و ملت ایـران کسب نماید.
جمیله شیخی در پیش و پس از انقـلاب شکوهمند اسلامی در بسیاری از آثـار سینمایی و تلویزیونی و تئـاتری به ایفای نقش پرداخت.
آتیلا پسیانی بازیگـر نامی سینمای ایـران فـرزند این استاد گرانمایه است و همینطور ستاره پسیانی دیگر بازیگـر سینمای ایـران نیز افتخار نـوه گی این هنرمند پیشکسوت سینمای ایـران را دارد.
جمیله شیخی با گذراندن آموزش تئـاتر زیرنظر شاهین سرکیسیان،دکتر مهدی فروغ و پروفسور کویین بی در سال 1335 راه خود را بـرای ورود به دنیـای سینما هموار ساخت .
او در بسیاری از فیلمهای مهم تاریخ سینمای ایـران من جمله:کاغذ بی خط به کارگردانی ناصر تقوایی پرنده کوچک خوشبختی به کارگردانی پوران درخشنده - خانه خراب به کارگردانی نصرت الله کریمی - مسافران به کارگردانی بهرام بیضایی - لیلا به کارگردانی داریوش مهرجویی و...به ایفای نقش پرداخت.
از جمله آثار تئـاتری این بانوی هنرمند نیز میتوان به موارد زیـر اشاره نمود:پـدر به کارگردانی مهدی فروغ - دوزخ به کارگردانی حمیدسمندریان - اشباح به کارگردانی حمیدسمندریان - ملاقات بانوی سالخورده به کارگردانی حمیدسمندریان - از پشت شیشه ها به کارگردانی مرحوم اکبر رادی - بن بست به کارگردانی علی نصیریان و...اشاره نمود .
بسیاری از مردم ایـران مرحوم جمیله شیخی را با بـازی در نقش های منفی در سریالهای تلویزیونی مانند:پدرسالار به کارگردانی اکبر خواجویی - تولدی دیگر به کارگردانی داریوش فرهنگ و...به یاد می آورند.
این هنرمند ارزنـده و پیشکسوت سینمای ایـران ۲ بار هم موفق به دریافت جایزه بهتـرین بازیگـر زن از جشنواره های دهم و پانـزدهم فیلم فجر برای بازی در فیلمهای مسافران و لیلا شده بود.
این هنرمند پیشکسوت سینمای ایران در ۲ خرداد سال ۱۳۸۱ به دلیل حمله قلبی به دیار باقی شتافت و تا ابـد سینمای ایـران را داغدار نمود.آخرین حضور این استاد گرانقدر در فیلم سینمایی کاغذبی خط به کارگردانی ناصرتقوایی بـود و پس از بازی در آن فیلم مجال حضـور درهیچ اثـر دیگری را نیافت.
فيلم شناسی
بـازيگــر: (۱۳)مورد
(۱۳۸۰)(۱۳۷۰)(۱۳۶۰)(۱۳۵۰)
۱.كاغذ بی خط (۱۳۸۰)
۲ .همسر دلخواه من (۱۳۷۹)
۳ .عينک دودی (۱۳۷۸)
۴ .بلوغ (۱۳۷۷)
۵ .ليلا (۱۳۷۵)
۶ .مسافران (۱۳۷۰)
۷ .صنوبـرهای سوزان (۱۳۶۸)
۸ .سفر عشق (۱۳۶۷)
۹ .پرنده كوچک خوشبختی (۱۳۶۶)
۱۰.ويزا (۱۳۶۶)
۱۱.قرنطينه (۱۳۶۱)
۱۲.پاييزان (۱۳۶۰)
۱۳.خانه خراب (۱۳۵۴)
مجموعه تلویزیونی
لحظه(1356)-به کارگردانی محمدصالح علاء
پاییز صحرا -به کارگردانی اسدالله نیک نژاد
پدرسالار-به کارگردانی اکبر خواجویی
تولدی دیگر-به کارگردانی داریوش فرهنگ
پس از باران (1379)-به کارگردانی سعید سلطانی
نمایشها
ملاقات با بانوی سالخورده (حمید سمندریان)
از پشت شیشهها (اکبر رادی)
بن بست (علی نصیریان)
:: موضوعات مرتبط:
مناسبت ها ,
,
:: بازدید از این مطلب : 367
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1